1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu VICA Sp. z o.o. z siedzibą pod adresem 63-830 Pępowo, ul. Bojanowskiego 1.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
    • dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
    • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne”  (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
    • “niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
    • “wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
    • “funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające “zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
    • “reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  7. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  8. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  9. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  10. W ramach realizacji umowy z Kupującym Sklep jest upoważniony przesłać na adres poczty elektronicznej Kupującego zaproszenie do wypełnienia ankiety posprzedażowej. Ankieta służy zbadaniu opinii o przeprowadzonej transakcji. Kupujący może dobrowolnie wypełnić ankietę.

RODO

Z dniem 25 maja 2018 zmieniają się przepisy dotyczące ochrony danych osobowych, a w życie wchodzi Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych). W celu zwiększenia kontroli bezprawnego pobierania danych osobowych, jako administrator danych osobowych, wypełniając obowiązek określony w art.12 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1 przekazujemy Państwu klauzulę informacyjną zgodną z RODO.

Na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. U. UE. L. z 2016 r. Nr 119, str. 1) od 25 maja 2018 roku administrator danych zgodnie z wymogami przywołanego wyżej rozporządzenia, informuje:

! Pragniemy poinformować, iż administratorem Twoich danych osobowych jest VICA SP. Z O.O. z siedzibą w Pępowie 63-830, ul. Bojanowskiego 1.
, nr KRS 0000220124, nr NIP: 6961756883 i REGON: 411565221 oraz kapitał zakładowy 450 000.00 zł. Nasze akta rejestrowe prowadzi SĄD REJONOWY POZNAŃ - NOWE MIASTO I WILDA W POZNANIU, IX WYDZIAŁ GOSPODARCZY KRAJOWEGO REJESTRU SĄDOWEGO

Kontakt z nami: 

 listownie: VICA SP. Z O.O. Pępowo 63-830, ul. Bojanowskiego 1

e-mailem na adres: vica.centrala@vica.pl 

Kontakt z naszym Inspektorem Ochrony Danych:

Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Pani Natalia Ratajewska, z którą skontaktować można się w następujący sposób:

telefonicznie 783 479 791

przez e-mail: ochronadanychosobowych24@gmail.com

Prawa przysługujące Państwu:

Każdemu podmiotowi (klientowi), który udostępnia swoje dane osobowe, przysługują następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:

prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych,

prawo dostępu do danych osobowych,

prawo żądania sprostowania danych osobowych,

prawo żądania usunięcia danych osobowych,

prawo żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych,

prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania danych ze względu na szczególną sytuację

 g. prawo do przenoszenia danych osobowych. Dane te można przesłać innemu administratorowi danych lub zażądać, by Vica Sp. Z o.o. przesłał je do innego administratora (wykonane zostanie jednak tylko w przypadku, gdy przesłanie danych jest technicznie możliwe). Prawo do przenoszenia danych osobowych przysługuje tylko co do tych danych, które przetwarzane są przez Vica Sp. Z o.o. na podstawie umowy lub zgody.

Aby skorzystać z powyższych praw, należy skontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych.

Czują Państwo że coś złego dzieje się z danymi?

Każdy podmiot (klient), który udostępnia swoje dane osobowe, ma prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

W jakim celu zbieramy oraz przetwarzamy Państwa dane osobowe? 

Celem przetwarzania przez nas Państwa danych osobowych jest możliwość korzystania z naszych kart lojalnościowych, także w związku z przysługującymi Państwu uprawnieniami wynikającymi z powszechnie obowiązujących przepisów prawa, w szczególności prawa konsumenckiego. 

UWAGA!

 Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, lecz nieudostępnienie danych osobowych uniemożliwia świadczenie usług oferowanych Vica Sp. Z o.o.

Przekazywanie danych osobowych dalej: 

Państwa dane osobowe przetwarzamy samodzielnie. Możemy przekazać jedynie dane osobowe do podmiotów trzecich (np. producentów towarów) z uwagi na realizowany prawnie uzasadniony interes. Dane nigdy nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy.

Czas przetwarzania Państwa danych: 

Do momentu wypełnienia obowiązków wynikających z przepisów prawa, w szczególności konsumenckiego.  Jednak należy pamiętać iż a każdym momencie mogą Państwo zgłosić sprzeciw.

Institutoespanol.com.pl używa plików cookie, aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia podczas robienia zakupów. Korzystając z naszych usług, akceptujesz używanie takich plików. Dowiedz się więcej o plikach cookie oraz o tym, jak można je wyłączyć.